Férfi tábor – 4 nap

2019-től a Habitus Alapítvány férfi témájú munkacsoportját vezetem, mely pszichológusokból, trénerekből áll. Velük dolgoztuk ki a Férfi Tábor programját. Mely részben outdoor. A négy napos folyamat mély munkára ad teret.

Mikor van a következő alkalom?
2024. szeptember 28- okt.1. Magyarpolány – (Bakony)

A korábbi táborról kapott visszajelzéseket itt leled: https://habitusalapitvany.hu/elindulas-ujraindulas-magabiztosan-a-valtozasok-kozepette-ferfi-onismereti-tabor-2022-julius-7-11-beszamolok/
Képes beszámolók 2021 és 2022-ről: https://habitusalapitvany.hu/elindulas-ujraindulas-magabiztosan-a-valtozasok-kozepette-ferfi-onismereti-tabor-2022-julius-7-11/

Férfi önismereti tábor – Fókuszban: Ami igazán fontos

Magyarpolány, 2024. április 27-30. (vasárnap-kedd)

Az elmúlt évben váratlan helyzetek sora késztetett minket alkalmazkodásra. Szerepről, szerepre újra kellett értelmezni az életünket, férfiként, társként, apaként. A bizonytalanságok egyben felhívások is: mi fontos igazán? mi elhanyagolható? Megszokások ezek, vagy tényleg ez az, amiért érdemes tennünk, élnünk igazán?
Ebben a táborban eltávolodunk a hétköznapoktól, hogy ki-ki önmagához közelebb kerülhessen.

Közösen, férfiakból álló speciális térben dolgozhatsz azon, hogy a magabiztos haladáshoz megtaláld a szükséges belső stabilitást, s megújult erőforrásokkal előre lépj. 
Itt erősségeidre építünk. Kimondhatod, amit jó kimondani, s ezáltal letehetsz egy-egy terhedet. Ráismerhetsz, hogy más is jár hasonló cipőben. Új megoldásokat is elleshetsz, és a te tapasztalataiddal mások életét inspirálhatod.

Alkalmazkodsz? Mi az irányod? Alakítod? Engeded?
Foglalkozz azzal, ami aktuális, ami igazán fontos!
Jelentkezz be itt!
Vagy emailban: ferfikor{kukac}gmail.com

Gondolatok a tábor elé:

Létkérdés, hogy készek vagyunk-e alkalmazkodni, hiszen az élet erős kihívásokat dob fel: mostanában számtalanszor felötlik: szükséges-e ez nekem? Hasznos-e ez most számomra?
Férfiként fontos, hogy lássuk: van hatásunk, van, amit alakítunk, formálunk, mint egy fa, melyet faragunk, egy épület, amit építünk, egy kapcsolat, amit gondozunk. Ezáltal alakítjuk az életünket.
Ezekhez szükséges, hogy legyen irány.

Jó irányba megyek? Ezt szeretném? Igazán? Miből látom, érzem, élem, hogy ez számomra a helyes vágány?

S ha már haladsz, ha már rácsatlakoztál egy ütőérre az életedben, kell az engedés is.
Tudjad megvárni a dolgok idejét. A kapkodás helyett engedd kibontakozni a dolgaid beérését. Elengedd, ami már visszafog, ami már nem táplál tovább, legyen az bármi, amiben a megszokás már akadályoddá vált.

Emberként időről-időre mindannyian szembenézünk e témákkal.
Néha olyan helyzethez ragaszkodunk, ami már nem építő, ahelyett, hogy előre nézve elengednénk. Néha csak farigcsálunk, alakítgatunk, szerepeket játszunk belső iránytű nélkül. Ha hasonlókat tapasztalsz, tudd: ezen megéléseid, sokszor régi, már eltemetett fájdalmakból táplálkoznak, hiányokból gyökereznek.
A táborban van idő arra, hogy megálljunk. Értékeljük, ami van. Erőt merítsünk “velünk egyívásúakból”. Ezen elfogadó közegben leporoljuk , ami idejétmúlt. S egymást támaszul használjuk arra, hogy lendületet vegyünk.

Van idő. Elmélyülésre. Csendre.

Kulcsszavak

  • Belépés a jelenbe.
  • Kapcsolódás az értékeinkhez.
  • Megtalálni a stabilitást adó pontokat, belső értékeket. 
  • Fókuszban az erősségeink.
  • Rugalmas alkalmazkodás és kommunikáció.
  • Magadért. Továbblépés és a világhoz való alkalmazkodás.

Erre számíts:

Csapatjáték – Tábortűz – Önismereti munka – Aktívitás, mozgás – Szabadidő – Visszajelzések

A folyamaton átívelő módszerek:
Tiszta játékszabályok – Pszichodráma – Bodywork – Csoportos coaching – Sharing

Jelentkezz ONLINE ITT ill. a csoportfacilitátoroknál:

Visi Márton: 06-70-2594819,
kiserlek.hu@gmail.com

Juhász Attila: 06-30-4910156,
juhasz@atti.la