Kritikák és válaszaim

Kritikák.

A kritikákat kevesen kezeljük jól.

A jó kritikát adni, azt is csak tanulással lehet elsajátítani.

Férfiköröket 2013-óta tartok.
Halász Peti barátom nyomdokain indultam a MenDay férfikörrel.
Peti 2006-ban kezdte.
A Keddi Beszélgetések Férfikör – KB Férfikör – volt tudomásunk szerint az első iylen formáció Magyrországon, amely nem felekezeti alapokon, ill vallási közösségben zajlott, hanem ezektől teljesen független kezdeményezésként indult.
A KB azóta is él. Van közönsége.

Az internethasználat elterjedésével, egyéb társadalmi folyamatokat észlelve több új formáció lépett be a „férfiak útja” szegmensbe.
Akik ismernek, tudják, hogy az összefogásban hiszek, s abban, hogy egymást kiegészítve egymás értékeit tisztelve van a fejlődés útja. Ezért nem voltam rest, érdeklődve nyitottam az új, kifejezetten férfiak számára mozgalmat hirdető formációk és azok vezetői felé.

Bedő Imrével, a Férfiak klubja vezetőjével beszélgetve kaptam annó, a kritikát: “férfi a cselekvésen át tud férfi lenni.”
Igen, egyetértek.
De mint minden útnak, ennek is vannak lépései.

Ahhoz, hogy kilépjünk a megszokásainkból, a tetteink változzanak, a tetteinkben megerősödjünk, ahhoz először szükséges látnunk, felismerni: hol vagyunk most, mi a mostani valóságunk.
Leszögezem: szükséges értékelni azt is ahol most vagyunk. Érték az életünk, már eddig is, hiszen valahogyan eddig is eljutottunk.

S fontos, hogy lássuk: vannak példák, akik előttünk járnak valamiben az úton, ezért is kedvelem, és támogatom Imréék mozgalmát, ott sok férfi nyíltan beszél a saját életéről.
S hidd el: van életterület, vannak olyan döntéseid, vonásaid, amikkel te lehetsz példa.

A férfikörökön nem köldökvakargatás megy, ahogy szintén kaptam egy kihívó kérdést. Joós Istvántól.
Itt valódi emberek találkoznak. És a beszéd, megosztás mellett van, hogy használunk egyszerű technikákat: ránézni kívülről arra ami van.
Esetenként van mozgásos gyakorlat, egymásnak szegezett kérdések, s időnként eszközök is bekerülnek a térbe, segítve az önkifejezést, önfelvállalást.
Hát ilyenek a férfikörök.

Következő alkalmak: 2017. február 28, március 28, április 25.


Az említett urakal megismertük egymást, a Férfiak Klubjának Tréneri csapatában részt veszek, s továbbra is tartom a személyes köröket.

Az előző években legalább 30 férfi fordult meg ezen személyes körökben (ha a KB kört is veszem, ahol társ-vezető vagyok, akkor pedig 80-nál is többen).
Egy alkalommal 3-12 fő van jelen, mindig volt új érdeklődő, és régi ismerős is.
Vannak, akik  pár hónapon keresztül rendszeresen lejárnak, klub szerűen. Van aki egyszer tette tiszteletét a körben, hozott valamit és távozott valamivel, s vannak alkalomadtán betérő srácok is ezen sajátos térben.

Posted in Uncategorized.